top of page
lenkapelechova

Světový den duševního zdraví

Světový den duševního zdraví nám připomíná, že naše duševní pohoda vyžaduje péči, lásku a pozornost, stejně jako naše fyzické zdraví. Duševní zdraví je základem našeho celkového bytí, přesto ho často bereme jako samozřejmost. Každý z nás může občas zažívat pocity ztracenosti, přetížení nebo osamělosti. Právě v těchto chvílích je důležité, abychom si uvědomili, že není nutné čelit těmto starostem sami.




V dnešním světě, kde neustálý tlak a nejistota stále narůstají, není neobvyklé prožívat úzkost, nespavost nebo změny nálady. Mnoho lidí má však stále strach přiznat si, že něco není v pořádku, natož pak vyhledat odbornou pomoc. Je ale důležité vědět, že přiznat si obtíže není známkou slabosti. Naopak, je to první krok na cestě k uzdravení a lepším zítřkům.


Péče o duševní zdraví je stejně důležitá jako péče o zdraví fyzické. Pokud se cítíte přetíženi, nebo máte pocit, že věci nejsou tak, jak by měly být, nebojte se svěřit někomu, komu důvěřujete, nebo vyhledat pomoc odborníka. Otevřenost k sobě samým i k druhým může přinést úlevu a ukázat cestu k lepšímu duševnímu zdraví.


Tento den není jen o těch, kteří trpí duševními potížemi. Je o nás všech – o tom, jak můžeme být oporou těm, kteří pomoc potřebují, a jak můžeme společně bojovat proti stigmatizaci duševních problémů. Vzájemná podpora, porozumění a ochota naslouchat mohou přispět k lepšímu světu pro všechny.


Institut psychosociální péče, založený v roce 2019, vznikl s cílem poskytovat citlivou a odbornou podporu těm, kteří procházejí těžkými životními nebo psychickými situacemi. Naším posláním je zajistit, aby každý, kdo potřebuje pomoc, ji mohl včas a snadno získat prostřednictvím našich psychoterapeutických služeb.


Informace o našich službách naleznete na našem webu, kde nás můžete kontaktovat přes jednoduchý formulář, a my se vám ozveme zpět https://www.ipsp.cz/objednavaci-formular

Objednací doba je zpravidla do týdne, v některých případech se můžeme ozvat i obratem. Služby poskytujeme osobně v Mělníku a Litvínově, online nebo dle domluvy i v terénu.


Jsme tu, stále vám na blízku, abychom vám pomohli najít cestu k uzdravení a vnitřnímu klidu.


Tým IPSP


27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page